fredag 28. mars 2008

Marcel van Eeden
I 2003 var jeg på en utstilling på Gem i den Haag, og så tegningene til Marcel van Eeden, en nederlandske tegner som bor og jobber i Berlin.

I ca 15 år har han laget en tegning om dagen i det pågående prosjektet han kaller ‘Encyclopaedia of My Death’. Alle er basert på kilder fra før han ble født, altså fra før 1965. Han tegner en verden han aldri har kjent, og tar utgangspunkt i historisk materiale fra for eksempel magasiner, bøker og kart.

Her er et kort intervju med MvE, og noe av materialet fra ‘Encyclopaedia of My Death’. Han sier at noe av det som fascinerer ham mest, er at selv om han ikke levde når originalen som er utgangspunktet for tegningen hans ble skapt, kan han på en måte gjenskape øyeblikket, og at han er en slags spion: siden bildene er fra en tid da han ikke var født, viser de situasjoner det ikke var meningen at han skulle se.

Ellers har han en Tekenlog, der man kan finne over 2000 av disse tegningene, den siste oppdateringen er fra 2. desember 2007 og har teksten The End, men her er likevel mye å se på.

1 kommentar:

  1. Takk for at du viste frem han her - mulig han blir en av mine favoeritter også :)

    Gleder meg til å se deg på torsdag!

    SvarSlett