mandag 31. mai 2010

Blood, sex and booze

.


Innimellom andre ting broderer jeg, og hører på musikk.
For de som ikke tar referansen helt av seg selv, den er her.
.

fredag 21. mai 2010

Hundene er på plass

.



Med god hjelp fra snille venner, intok chihuahuaene mine Kurbadet i dag. De henger på veggen, ligger på gulvet, står på gulvet. Og gjør sånn som hunder gjør. Mellom klokka 11 og 18 lørdag, søndag og mandag er det mulig å se installasjonen.

Det var slettes ikke lett å montere i en så gammel bygning, der ingen vegger eller lister er rette, og der man skal være forsiktig med å bruke spiker. Heldigvis er mine hunder plassert et sted det var spikerhull fra før, så det ordnet seg til slutt.

Hele kunstpinseområdet er fylt med opplevelser, både ute og inne.


onsdag 19. mai 2010

Bind på vandring

.


Noen av bindene jeg har brodert denne våren skal ut på reise. Geriljabroderi 2010 blir å finne på Working Class Hero festivalen i Drammen 4. - 6. juni og Volumfestivalen på Elverum 24. - 27. juni, og 16. juli - 31. juli lager geriljabroderistene interiør i Galleri Tøysentralen, i forbindelse med Olsokdagene på Tolga.

Mine bind er representert alle de tre stedene.
.

tirsdag 18. mai 2010

Jeg gjør klar hjernene...

.




I pinsa blir flere av hjernene mine å se på Rica Park Hotell i Sandefjord, under Kunstpinsearrangementet.

Hjernene er tegning og collage på karduspapir, med tekst. Alle tekstene har referanser til musikken jeg hadde i mp3-spilleren min da jeg tegnet dem, og jeg ser at da jeg laget denne hjernen hørte jeg på Lou Reed, Van Morrison og Modest Mouse.
.

søndag 9. mai 2010

Alt kan repeteres: En slags hundeutstilling

.


Da jeg gikk tredje og siste år på Det Tverrfaglige Kunstinstitutt i Bærum, jobbet jeg en periode med å male hunder. Særlig var det chihuahuaen som var mitt motiv.


Det skjer noe med inntrykket av chihuahuaen når den blir blåst opp på lerreter som er 1 x 1 meter - det som vanligvis er smått og søtt, blir til noe litt monsteraktig og truende. Samtidig som jeg laget to store chihuahuabilder, malte jeg 100 små - 20 x 20 cm, der bare deler av hunden er tydelig, det ser ut som hunder som går ut og inn av bilder, og det hele får et litt rastløst preg.




Det rastløse tok jeg med over i fire andre bilder, to som er på 1 x 1 meter, og to som er 1 x 1.20. Lerretene er delt opp i ruter, og chihuahuaen er malt fra ulike vinkler og retninger, som puslespill, eller kanskje et sånt lite platbrett man hadde som barn, der man ved hjelp av en tom rute skulle plassere tall i rett rekkefølge.




Jeg tok med meg hundene over i tekstil, og heklet flere av dem. Igjen gjelder at en og en er de små og søte kosedyr, mens de i flokk blir til noe som, avhengig av plassering, ser mer voldsomt ut. Tanken er å lage en stor hundebæsj av byggeskum, med små, søte hunder rundt.



Hundene mine blir å se i Kurbadet i Sandefjord under Kunstpinse. De får sitt eget hjørne, rommet er ikke perfekt for installasjon, men ved hjelp av en trapp og noen skillevegger kan mye løses. Akkurat nå holder jeg på å gjøre ferdig noen små rosa heklehunder. Og til orientering: rosa hunder bæsjer også...
.