tirsdag 20. januar 2009

Jeg er trykket i Onion

.

Ja, ikke akkurat jeg, da, men en av hjernene mine. Akkurat den hjernen er full av tekst, eller, av musikk, egentlig, siden alle ordene er hentet fra musikk jeg hadde i mp3-spilleren min da jeg malte. Jeg ser at jeg akkurat da spilte Eels og Modest Mouse, og jeg ser The Smiths rundt øyet og ved den ene hunden, og når jeg leiter finner jeg så vidt Babyshambles. Ingenting av dette er inne i mp3-spilleren nå, så hadde jeg malt denne hjernen nå, ville det vært helt andre ting å lese.

Onion Mag er ute med sitt første nummer, og kaller seg gratismagasinet for kreative sjeler. De har også en lekker blogg som er verdt mange besøk, ONION:BLOGG. Og nei, det har ingen sammenheng med The Onion, som også er verdt et besøk.

Sa jeg at dette er et gratismagasin? Ja, og at det er å finne på kreative steder i og omkring Oslo.
.

torsdag 15. januar 2009

Luebarn med blink i panna

.


De ble så søte, disse luebarna mine, og det er nok derfor denne fikk en blink i panna, for å gjøre henne litt mindre søt og ufarlig. Og når du både har blink i panna og horn på hodet, lever du i alle fall farlig. I hvert fall i skogen om høsten.

Men det funka ikke - luebarna mine skal få lov til å bare være små og søte, helt uten noe som bryter. Noen ganger trenger det nemlig ikke å være mer enn det. Smått og søtt.
.

tirsdag 6. januar 2009

Kyllingjenta

.


... eller kanskje det er en liten gutt? I alle fall, denne lille tegningen inngår i serien luebarna, som jeg jobber med når jeg trenger pause fra dameprosjektet mitt.

Og bildet heter "Kyllingjenta" - ikke "Sjyllingjenta"...
.

fredag 2. januar 2009

Jeg tegner i 2009

.




I løpet av de tre årene jeg gikk på Det Tverrfaglige Kunstinstitutt, aksepterte jeg at det var helt greit å la meg besette av noe. Jeg har alltid jobbet i store serier, enten det har vært med strikkegreier, baking, eller som nå, tegning. Tidligere følte jeg alltid at det jeg gjorde var litt unødvendig - man trenger jo ikke å hekle 100 grytekluter, akkurat. Og de fleste trenger kanskje ikke det, men jeg trenger gjentakelsen. Jeg trenger å gjenta både teknikk, motiv og form til det setter seg både i hode og hender. Når det gjør det, kan jeg begynne å lage enkeltobjekter.

Nå tegner jeg. Joda, jeg gjør andre ting også, for å gi meg selv pauser, men akkurat nå er hovedgreia tegning, og det har vært det en stund. Jeg er rett og slett veldig forelska i fargeblyantene mine, og jeg vil være sammen med dem hver eneste dag. Og jeg jobber med en damefigur, der jeg kombinerer tegning og collage. Jeg har tenkt å lage 365 damer, og jeg har for anledningen opprettet et eget tegnebilag, "Vigdis' tegnelogg 2009", der tanken er å samle og systematisere damene.

Men innimellom tegner jeg andre ting - jeg kan ikke legge alle andre idéer til siden, da kommer jeg til å hate damene fortere enn jeg aner. Jeg lager blant annet noen små, små luebarn, selve tegningen måler bare ca 10 x 10 cm, og er ikke uventet tegnet med fargeblyant på karduspapir.

Akkurat disse to har fått et nytt hjem, men jeg planlegger flere, både med og uten kaninører.
.