torsdag 15. mai 2008

Pippip Ferner på Galleri Elenor


Fra 15. mai til og med 1. juni kan Pippip Ferners utstilling "Trynefaktor" oppleves på Galleri Elenor i Kirkeveien 50, Oslo.

Her er hva som står om utstillingen på galleriets egen side:

"Pippip Ferner stiller ut for andre gang hos Galleri Elenor. Som utstillingens tittel antyder, er dette en serie bilder av “tryner”, tilhørende både dyr og mennesker. Tryner som gir assosiasjoner til alt fra frustrasjon og aggresjon til usikkerhet og sukkersøt kjærlighet.

Men stemmer disse assosiasjonene? Hva forteller ansikter? Sier de noe som helst om hva som befinner seg bak? Hva er det ansiktet skjuler? Det er det som er det interessante. Denne kombinasjonen av det vi ser og det vi ikke ser, og som intuitivt gjør til at vi danner oss opp en mening om det/den vi betrakter.

Kan vitenskapelige dyrefakta, som at øynene til byttedyr oftest sitter på siden av hodet mens predatorenes øyne gjerne er plassert foran, overføres til oss mennesker?

Er en ku med store øyne mer troverdig enn en ulv?

Bildene til Pippip Ferner kretser rundt disse temaene. De viser ikke virkelighetens mennesker eller dyr, selv om disse utgjør utgangspunktet.

Eller er det rett og slett selvportretter?

Tilnærmingen er en kombinasjon av det abstrakte og det figurative. Hun søker bevisst et forenklet og tildels naivt formspråk.

Pippip Ferner maler med akryl på lerret, små og store formater.

Priser fra 3 – 30 000,-"


Samtidig viser Gunilla Holm Platou utstillingen "Landsbyvår" i samme galleri.

Åpningstider Galleri Elenor: onsd. – fred. 14 – 18:00 lørd. 12 – 16:00 sønd. 13 – 16:00


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar